kuva

Talon tarina

Vuonna 1895 Korppoon kylään rakennettiin kuuden huoneen ja kahden keittiön asuntola. Tuon asuntolan alkuvaiheista ei ole kovin tarkkaa tietoa, mutta mitä ilmeisemmin talossa asui tuolloin perhe, jonka poika toimi Korppoossa poliisina, sekä tytär, joka myöhemmin 1930-luvulla vuokrasi talon toisen puolen Korppoon nimismiehelle, niin kutsutulle länsmannille.

Länsmanni oli alunperin Nauvosta kotoisin. Hän muutti taloon palvelijansa kanssa. He asuttivat taloa yhdessä pari vuotta. Todennäköisesti tuohon aikaan talossa oli myös käräjäsali.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä kaikkea talossa on tuolloin tapahtunut ja sanottu, ottaen huomioon, että tuohon aikaan Korppoossa toimi myös kuuluisa viinan salakuljettaja Hjalmari Mäkelä, joka ei jäänyt koskaan kiinni tekosistaan...

Länsmanni ja vuokranantaja päätyivät jossain kohtaa 50-luvulla asumaan samaan asuntoon. Tuolloin talon toiseen päätyyn perustettiin kangaskauppa, ja myöhemmin sekatavarakauppa. Siitä, kuinka kauan nämä kaupat toimivat, ei ole tarkkaa tietoa, mutta 70-luvun alussa länsmanni ja vuokranantaja siirtyivät ajasta ikuisuuteen. Tänä päivänä heidät löytää Korppoon hautausmaalta, joka on vanhan 1430-luvulla rakennetun kirkkonsa ohella vierailemisen arvoinen paikka.

1970-luvun alussa talo toimi aikansa köyhäintalona, kunnes taloon muutti nelihenkinen perhe. Perhe vuokrasi talon toista puolta vanhemmalle miehelle, joka kutoi villasukkia, -paitoja ja valmisti kalaverkkoja. He viihtyivät talossa pari vuotta, jonka jälkeen taloon muutti pariskunta, jotka asuttivat tupaa yli 40 vuotta.

Tätä historiaa kunnioittaen aloimme tammikuussa 2021 remontoida talosta majataloa, josta huokuu yhä yli satavuotiaan saaristolaistalon henki. Trollbacka B&B on meidän pitkäaikainen haaveemme, se oma paikkamme, josta saimme tehdä juuri oman näköisemme.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi vierailemaan meille!

Terveisiä majatalolta

Varaa huone

Nopeiten saat tiedon vapaista huoneistamme soittamalla suoraan majataloon, tai laittamalla Whatsapp-viesti. Vastaamme myös sähköposteihin päivän kuluessa.

trollbackabb@gmail.com


+358 45 7874 0096

+358 45 7835 1895


Kuggvikintie 1, 21710 Parainen

Check in kello 15-18 - sovittaessa myöhemmin.
Check out kello 11.

© Trollbacka B&B